+48 509 915 812
Na przełomie lipca i sierpnia zapraszamy do Karczmy Świstak na kolejne menu dnia, które jak zawsze przygotowaliśmy z myślą o domowym smaku i sezonowych składnikach. Od wtorku do niedzieli serwujemy po dwie propozycje dziennie – zupę i danie główne – które rozgrzewają, sycą i przywołują smaki tradycyjnej kuchni. Tydzień rozpoczynamy klasyczną zupą pomidorową z makaronem, a zaraz po niej – placki Świstaka, których chrupkość mówi sama za siebie. W środę aromatyczna pieczarkowa z lanym ciastem wprowadzi Was w łagodny nastrój, a makaron z kurczakiem, pomidorami i szpinakiem doda energii. W czwartek polecamy żurek z jajkiem i kiełbasą, a jako lżejszą propozycję – sałatkę z kurczakiem. Piątek to czas na warzywa: jarzynowa z ziemniakami oraz złociste placki z blachy ze śmietaną. W sobotę wracamy do górskich klimatów – kwaśnica i grillowany filet z frytkami oraz surówkami to zestaw, który cieszy się dużym powodzeniem. Na niedzielę proponujemy zupę czosnkową z grzankami oraz pieczone żeberka z dodatkami – idealne zakończenie tygodnia. Zapraszamy codziennie, z kuchnią, która smakuje jak u babci, ale podana po świstakowemu.
Koniaków 899
43-474 Koniaków
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Sobota
Niedziela
12:00 - 22:00
12:00 - 22:00
12:00 - 22:00
12:00 - 22:00
12:00 - 22:00
12:00 - 22:00
Strona www stworzona przez Zacne Nocowanie