+48 509 915 812
Z końcem maja szefostwo Karczmy Świstak, część załogi oraz nasz przyjaciel Michał Ligocki mieli przyjemność gotować we Wrocławiu dla restauracji Rajskie Ogrody. Przez trzy dni dzieliliśmy się góralską kuchnią w sercu Ostrowa Tumskiego – wyjątkowego miejsca, które zachwyca nie tylko swoją historią, ale i atmosferą. To właśnie tam, w najstarszej i najbardziej malowniczej części Wrocławia, przygotowaliśmy kolacje, które zapadły gościom w pamięć.
W menu znalazły się klasyki naszej kuchni: zupa czosnkowa z grzankami, która natychmiast zyskała status hitu wieczoru, wołowa rolada z kluskami i modrą kapustą, cielęca rolada nadziewana omletem i pieczarkami, a także kita duszona w kapuście. Nie zabrakło również desek pełnych regionalnych serów i wędlin, a prawdziwą furorę zrobił nasz koniakowski chleb, wypiekany według tradycyjnej receptury.
Restauracja Rajskie Ogrody to miejsce z klasą, które doskonale łączy elegancję z gościnnością. Było dla nas zaszczytem gotować w tak pięknym otoczeniu i dla tak wymagających, a jednocześnie życzliwych gości.
Dziękujemy Rajskim Ogrodom za zaufanie i zaproszenie do współpracy. To były trzy dni intensywnej pracy, rozmów o kuchni i wspólnego smakowania tradycji. Wierzymy, że jeszcze się spotkamy przy wspólnym stole.
Koniaków 899
43-474 Koniaków
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
Sobota
Niedziela
12:00 - 22:00
12:00 - 22:00
12:00 - 22:00
12:00 - 22:00
12:00 - 22:00
12:00 - 22:00
Strona www stworzona przez Zacne Nocowanie